EU Támogatások

Új Széchenyi Terv-Gazdaságfejlesztési Operatív Program - technológia fejlesztés

Az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül GOP-2012-2.1.1-12/B "Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára" tárgyú felhíváson belül nyújtott be pályázatot. Projekt megnevezése: A Cronus Kft. építési technológiájának továbbfejlesztése A támogatás összege: 140.176.485,-Ft Kedvezményezett megnevezése: Cronus Tömegáru Fuvarozó és Szolgáltató Kft. A kivitelezés kezdetének és befejezésének az időpontja: 2013.08.27-2014.02.21 Támogatás forrása: vissza nem térítendő beruházási támogatásban részesült az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából és a Magyarország központi költségvetéséből

szechenyi terv logo

infoblokk

EU Támogatások

A Cronus Kft a nagytömegű földmunkák terén hagyományosan nagyrészt a saját eszközeivel végzi a szerződéses feladatainak ellátását: több mint 80 db. nagyteljesítményű szállító gépjárművel és mintegy 30 db. különféle földmunkagéppel (mélyásó és hegybontó kotrógépek, homlokrakodók, buldózerek, gréderek) rendelkezik.
A Cronus Kft. az utóbbi évben ismét belépett a vasútépítéssel kapcsolatos földmunka piacra is. A jelenleg futó munkákon túlmenően a 2010 - 2012 időszakban felmerülő vasútépítési alépítményi munkák kivitelezéséhez a földmunkagép kapacitásának bővítésére van szüksége. Ennek keretében a Cronus Kft. 2009. májusában támogatási pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjai között a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése tárgyában meghirdetett GOP-2009-2.1.1/A intézkedés keretében egy új lánctalpas buldózer földmunkagép beszerzésének támogatására.
A GOP-2.1.1-09/A-2009-1885 azonosító jelű pályázat eredményes volt, amely alapján a Cronus Kft. 1 db. CATERPILLAR D6T DS SU típusú gyári új lánctalpas buldózer beruházásához 40.326.000 Ft vissza nem térítendő beruházási támogatásban részesült az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjából, valamint a Magyar Állam hozzájárulásából, és ezen felül további 160.000 Ft összegű de minimis típusú támogatásban is részesült új domain név regisztráció és ahhoz kapcsolódó internetes honlap elkészítésének a támogatására.

A fejlesztési projekt megvalósításának helyszíne a Cronus Kft. 3273 Halmajugra község külterületén fekvő fióktelepe.

A támogatásban részesített fejlesztés keretében beszerzendő földmunkagép kihasználtságát a cég megrendelés-állománya és piaci pozíciója fenntartható módon biztosítja. Ezáltal a gépbeszerzés ráfordításai az üzemeltetés közvetlen önköltségével szemben kimutatható várható adózott eredményéből a számviteli törvény szerinti leírási időtartam végéig garantáltan megtermelődnek.

NFU logo